Maatschappelijk ondersteuning

Omdat de gemeente wil dat mensen zolang mogelijk in hun vertrouwde leefomgeving kunnen blijven is de ‘Wet Maatschappelijk Ondersteuning’ (WMO) in het leven geroepen. De gemeente wil op deze manier mensen ondersteunen die zichzelf niet goed kunnen redden. De gemeente is dus verplicht om u ondersteuning te bieden als u niet zelfredzaam bent, mee kunt doen met de maaschappij en als uw eigen netwerk niet kan bijdragen.

Maatschappelijk ondersteuning

Er is in de WMO niet vastgelegd welke voorziening het moet zijn die de gemeente u biedt. Het kan een algemene voorziening zijn of een maatwerkvoorziening. Maatwerkvoorziening is geen medische hulp maar bijvoorbeeld; vervoer in de regio,dagbesteding of een aanpassing in uw woning. Maar ook een rolstoel, individuele begeleiding of de ondersteuning van uw mantelzorgver valt hier onder. De gemeente stelt met u vast welke maatwerkvoorziening u nodig heeft, dit gebeurt middels een onderzoek.

De algemene voorziening is, zoals het woord al zegt, algemener. Hierbij hoeft ook geen onderzoek plaats te vinden. Voorbeelden zijn een boodschappendienst, maaltijdverzorging of een ruimte waar u mensen kunt ontmoeten. Als u in aanmerking komt voor de WMO zijn er twee mogelijkheden om ondersteuning te regelen.

Persoonsgebonden budget (PGB)

De eerste mogelijkheid is het persoonsgebonden budget. U kunt de ondersteuning inkopen bij wie u wilt. U kunt dan zelf bepalen waar u een rolstoel wilt aanschaffen, u hoeft dan niet de ‘standaard’ voorzieningen vanuit de gemeente te accepteren. Stamboom Zorg kan u helpen met het aanvragen van uw PGB.

Zorg in natura

De tweede mogelijkheid is zorg in natura. U laat dan al het regelwerk over aan de gemeente. Zij bepalen wie u komt helpen in de huishouding en u krijgt dan de ‘standaard’ rolstoel van de gemeente.

HEEFT U VRAGEN?

Neem direct contact op!

 06-38529926

Onze diensten

Bij Stamboom Zorg kunt u terecht voor:

Langdurige Zorg
Zorgplan
Maatschappelijk ondersteuning
Persoonsgebonden budget (PGB)

Bel mij terug

Heb je liever dat wij jou terugbellen? Vul hieronder je gegevens in.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kun je ons formulier in vullen of bellen naar: 06-38529926. Bij ons ben je aan het juiste adres voor als je op zoek bent naar persoonlijke verzorging en verpleging.

06-38529926

Stuur GRATIS een app